Sportkiné  is een specialisatie binnen de kinesitherapie die zich richt op recreatieve en professionele sporters. Enerzijds wordt er gefocust op het behandelen van sportletsels en anderzijds op het voorkomen ervan.

Wat doet een sportkinesitherapeut?

Een sportkinesitherapeut focust o.a. op:

Revalidatie

Heb je een specifieke sportblessure? Of een letsel aan je spieren, gewrichten of pezen? Een sportkinesist kan je uitstekend begeleiden tijdens het revalideren. Je kan zowel met acute blessures zoals spierscheuren, als met chronische blessures of peesontstekingen bij de sportkinesist terecht.

Sporttaping

Taping kan gebruikt worden bij verschillende problemen. Zo is er de klassieke niet-elastische tape die als doel heeft om bepaalde bewegingsmogelijkheden te beperken, bijv. ter bescherming van de lichaamsstructuren na een voetverstuiking.

Verder is er ook elastische kinesiotape die de spieren en gewrichten ondersteunt. De tape verlicht de pijn, ondersteunt de gewrichten en verbetert de spierfuncties.

Sportmassage

Je kan ook bij de kinesitherapeut terecht voor een stevige sportmassage. Via verschillende massagetechnieken wordt de spierconditie verbeterd en het spierherstel bevorderd. Een sportmassage zorgt daarnaast ook voor een betere doorbloeding zodat afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden.